Абонамент за бюлетин
Fucking Берлин

Fucking Берлин

ISBN: 9789549238617
Издател: Augusta
Издадена: 2009
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Немска
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 14.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Младо и хубаво момиче пристига в големия град, за да осъществи мечтата си – да получи добро образование и да постигне успех в живота. Но мечтата й си има цена – налага се да я плати с тялото си. Откровено и без заобикалки авторката разказва как безпаричието я кара да превъзмогне задръжките си и да направи многото малки крачки, които делят амбициозната абитуриентка от проститутката, като всичко започва от разголване пред камера в еротичен чат и завършва в масажни салони и публични домове. Какво е всекидневието на момичетата, които задоволяват всевъзможни сексуални фантазии, какви хора са клиентите им, има ли измъкване от тази винаги "временна" професия? Соня Роси не премълчава нищо без да губи чувството си за хумор.
"Fucking Берлин" - дори заглавието, което авторката избира, ни показва, че това не е поредната мелодраматична история, обилно сиропирана със сълзи и самосъжаление. Напротив, тя рисува една друга, но определено по-достоверна картина: бизнес като много други, в който има конкуренция, секс за пари и борба за оцеляване, но също така приятелство и неподправени човешки взаимоотношения, включително между момичетата и техните клиенти.
"Fucking Берлин" се превърна в абсолютен бестселър в Германия за 2008 г, като само за три месеца тиражите на книгата надминаха 200 000 бройки.

"Отделете си време за "Fucking Берлин", защото разказът на Соня Роси се чете на един дъх. Книгата е за читатели, които не се шокират от директните секс сцени, а напротив – осмеляват се да надникнат в чуждия свят на доброволната проституция."
- (S)Еxklusiv, beQueen

"Това не е книга за гадни типове и бедни жени, а за хора, които са по различен начин нуждаещи се."
- сп. Билд

"Не написах "Fucking Берлин", за да се изповядам. Просто исках да разкажа как е в действителност. Не всички проститутки са насилвани да проституират, много го правят по собствено желание. Понякога даже им носи удоволствие."
- интервю на Соня Роси пред в-к Ди Велт

Книги, подобни на "Fucking Берлин"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.
Театър "Империя"

Театър "Империя"

Майкъл Бол

24.00 лв.

Други книги от Соня Роси

Коментари за "Fucking Берлин"
Miron - 08/05/2009
Купих книгата преди да тръгна на път по празниците и не съжалявам. То верно като стане дума за проститутки в България и се дига или вой или почват организирано да ги съжаляват и спасяват. Личи си, че момичето е интелигентно и за разлика от някои мастити бг писатели като пише за секс, не намесва и тежката икономическа действителност, ниските пенсии и „общочовешките ценности”, за да не минат за прости… Ако искате да прочетете за бизнеса със секс, масажни салони, платени видео чатове, публични домове и как точно стоят нещата, книгата ще ви е интересна. Доста пикантна е, и което е най-хубаво – не досажда с вечното славянско хленчене и неистово желание да се драматизира, все неща от които ми е писнало.

Liberta - 07/05/2009
Г-н Батура,
неприятни са ви проститутките или мразите целия женски род? Както и да е, това си е Ваша работа, но май не сте разбрали нищо от книгата, ако въобще сте я чели? Откровена, лична изповед на млада жена, минала през трудности, но постигнала мечтата си. Тя разказва простичко, достъпно за всички нормални хора, които умеят и да се смеят и да плачат, да обичат и да съчувстват..... Просто етап от живота на една млада жена, която въобще не заслужава епитети като "курве". Но явно Вие имате други критерии, може би сте "по-изискан" и "извисен"?
И защо веднага предположихте, че е българска проститутка? Странно?

Графиня Дракула - 04/05/2009
За разлика от теб аз прочетох книгата, при това за една нощ - просто не можах да я оставя. Написана е леко, с чувство за хумор и много искрено. Момичето е италианка (не че това има голямо значение) и няма нищо общо с образа, който й вменяваш. Няма да спра да се учудвам защо като стане дума за секс, някои мили сродници като теб, започват да бълват думи като "Гнъс", "Курве", "Сексуален фронт"? Много моля, освободете се от клишетата и озлоблението. Предполага се, че сте интелигенти хора, които биха понесли редове, написани за възрастни, в които става дума за секс, бисексуални, масажни салони...А Соня Роси продължава да го прави за пари, дори и като бременна, и някои клиенти намират това за страшно възбуждащо. Стана ли ти интересно? :) Не знам защо като стане дума за Набоков и "Лолита" се изпълваме с респект - зад многото излишни думи се крие сексуалното желание на един чичко към подрастващата му доведена дъщеря. В днешно време със сигурност г-н Набоков щеше да го дава по-директно и щеше да ни е по-интересен. Защото в крайна сметка става дума за умението да разкажеш една история. В случая младата проститутка от Берлин е по-добрия разказвач, най-вече защото е искрена.

Valdemar Batura - 03/05/2009
Соня Роси или Соня Васи, все тая, е веротяно българска проститутка гастролирала неуспешно в Берлин и решила че сексуалните й подвизи са голяво преживяване достойно да подели с българския читател. Още от псевдонима на авторката и от претенциозното кухо заглавие личи графоманията на някакво курве, опитало се да се реализира на пазара за бели робини, но върлано се да си ближе раните в БГ и да хленчи и графоманства в БГ. Амана от тези напъни на разни женчета, полуинтелигетки, полупроститутки със самомнение за уникални преживявания на сексуалния фронт. Гнъс, гнъс, гнъс!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах