Абонамент за бюлетин
Антикварят
-10%

Антикварят

ISBN: 9549420213
Издател: Персей
Издадена: 2006
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.98 лв.
Цена: 8.98 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Великолепен трилър, написан изящно и вдъхновено.
2002 г. Неизвестни престъпници опустошават салона на известния московски антиквар Игор Непомняшчи и го изправят пред фалит. 24 години по-рано бащата на Игор – Всеволод Непомняшчи, най-големият експерт в областта на руското изкуство от XIX в. и собственик на една от най-богатите частни колекции в Русия, е убит жестоко заедно с жена си Зоя в дома им. Убийците, похитили колекцията му, така и не са открити.
1947 г. Полковник Георгий Потоцки, изпълнявал специална мисия в щаба на маршал Жуков в Германия, е убит пред дома си. Личните му вещи са наследени от сирака Всеволод Непомняшчи, който понася към Русия в скромния си картонен куфар безценен товар.
1941 г. В Минск германският офицер Вилхем фон Рихтгофен се натъква в полусрутена от бомбардировките сграда на забележителна картина. Разстрелян е през април 1944 г.
1937 г. Бригаден командир Серафим Раковски е арестуван. 18 години преди това, като млад червеноармеец, той е открил в изоставеното и разграбено дворянско имение Покровско изключителен портрет на красива млада жена.
1831 г. Гениалният крепостен художник Иван Крапивин тайно рисува портрета на любимата си, също крепостна. Рисува я, без да знае, че цената на този шедьовър ще бъде животът на неговата муза.
Всеки, в чиито ръце е попаднал портретът, е застигнат от нещастие.
Невероятното кълбо от човешки съдби, трагедии и грехове, което се заплита десетилетия наред, може да се разплете именно сега, в наши дни. Съдба или пък вмешателство на висши сили? Тяхно оръдие ще стане антикварят.

Въпреки сравненията с “Шифърът на Леонардо” “Антикварят” е напълно оригинална и много руска творба. Общото с бестселъра на Дан Браун е може би само това, че става дума за картина и с нея са свързани престъпления. А истинската картина, за която се разказва в “Антикварят”, се пази в дома на самата Марина Юденич. Немалко от фактите и героите в романа й са реално съществуващи, само интерпретацията им е художествена.

Книги, подобни на "Антикварят"

Добре дошли в Трансилвания
-10%

Добре дошли в Трансилвания

Марина Юденич

13.49 лв.
Титаник отново плава
-10%

Титаник отново плава

Марина Юденич

8.98 лв.
"Титаник" отново плава
-10%

"Титаник" отново плава

Марина Юденич

8.98 лв.
Дан за ангелите
-10%

Дан за ангелите

Марина Юденич

8.98 лв.
Сент Женвиев дьо Боа
-10%

Сент Женвиев дьо Боа

Марина Юденич

8.98 лв.

Други книги от Марина Юденич

Коментари за "Антикварят"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах