Абонамент за бюлетин
Хванаха ме да крада
-10%

Хванаха ме да крада

ISBN: 9789544800888
Издадена: 2011
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.99 лв.
Цена: 11.69 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Романът "Хванаха ме да крада" интерпретира набираща популярност тема – как Интернет променя порядъка, в който живеем. Само че го прави от много необичаен ъгъл. Обичайно, в съвременния роман Интернет се представя като възможност да се скриеш, да се представиш под чужди самоличности. "Хванаха ме да крада" обаче разказва как новите средства и среди за комуникация ни принуждават против волята ни, по силата на възстановена скайп-дискусия или налучкана парола, да бъдем по-честни в личния си живот, по-прозрачни един за друг. Веднъж изпратено като имейл или съобщение, публикувано във форум, натракано в скайп, качено в социална мрежа, написаното остава и обикновено става достояние на най-неподходящия реципиент. Така Интернет ни разказва истината за живота на хората, с които сме обвързани, а оттам и за нашия живот. Онази истина, която не искаме да знаем.

Сюжетът е динамична любовна история "за възрастни". Героите са основно четирима. Доста дива жена, подтикната от майчинството и неприятни разкрития в Мрежата да заживее един-единствен живот, вместо двойствен. Един мъж, който, въпреки собствената си объркана история, е готов да рискува и да я следва в опита й да стане цялостна. Едно дете, което, като огледало, връща образите на оглеждащите се в него и ги "преформатира". И Интернет – като среда за грешки и "самосаботажи", които разкриват истинската ни същност и ни дават възможност да започнем отначало. Освен че разказва историята на жена и мъж, които се срещат при невъзможни обстоятелства, романът изследва и как родителства поколението, родено през седемдесетте и осемдесетте години. Това поколение, отгледано по правило от баби и дядовци, няма ранни преживявания с родителите си, затова и няма и "емоционална карта", която да им припомня как те самите да се грижат децата си. То се учи как да се справя с родителската роля от форуми. По тази причина, между отделните глави, има фрагменти от дискусии в Майчинския форум (прототипът е, разбира се, bg-mamma). Те не са самоцелни, а "коментират" и илюстрират развитието на действието.

Романът е бърз, динамичен, лесен за четене, увлекателен, много човешки и малко неприличен. Авторът има образование и дългогодишна практика в областта на журналистиката и психотерапията. Това придава дълбочина на историята, както и лека репортажност на стила.

Книги, подобни на "Хванаха ме да крада"

Second Life: Reloaded

Second Life: Reloaded

Станислава Чуринскиене

15.00 лв.
От космоса с любов
-5%

От космоса с любов

Станислава Чуринскиене

13.21 лв.
Инцидент
-10%

Инцидент

Станислава Чуринскиене

9.90 лв.
Second Life

Second Life

Станислава Чуринскиене

12.00 лв.
Бог да благослови Стю

Бог да благослови Стю

Станислава Чуринскиене

7.50 лв.

Други книги от Станислава Чуринскиене

Коментари за "Хванаха ме да крада"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах