Абонамент за бюлетин
Дишащия хълм
-10%

Дишащия хълм

ISBN: 9789542807971
Издател: Сиела
Издадена: 2010
Брой страници: 104
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.40x17.70
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Това е роман за измислени срещи, разговори и сбогувания, преплетени с реални спомени и разкази. Героите са г-н А. - с "летен" псевдоним Дишащия хълм, Мари и Воайорът без име. Той разказва за видяното късно вечер от прозореца на апартамента си – двойките зад полуспуснатите щори, мъже облегнати на балконите, стари жени в рамките на прозорците, деца на двора. Черно-бялото реалити на крайните квартали. Докато за Мари животът е пъстър и непредсказуем и се случва с нея като с артистка и едновременно режисьор на сниман в момента видео-филм. Главеният й герой г-н А. е един безкрайно забавен, остроумен и чувствителен гей-мъж, с когото тя се чувства свободна да играе, измисля и споделя най-интимните си спомени и идеи. Действието във видео-разказите на Мари се развива в малкото градче в подножието на Хълма, под него е пещерата Снежанка - декор на друга стара история-приказка, а съвсем наблизо е Къщата на анархиста, която тя заедно с г-н А. оживява... Междувременно Мари губи границата между измислицата и реалността и макар че накрая тя трябва да се сбогува с него, г-н А. става все по-реален, а светът на Воайора все по-далечен и чужд.

"Бети Файон е написала прекрасен "френски" роман – елегантен и нежен, чист и порочен, в който светът е такъв какъвто го искаме – вълшебно място."
Мария Станкова

"Мари набюдава един мъж, Мари разказва за един мъж, Мари описва в детайли корема, движенията, пръстите на един мъж, хълмистото му тяло. И не мъжът е важен, разбира се, а окото, което го създава. Прозирна, като приказка е тази книга, изменлива и неочаквана, но постоянна в изящното боравене с думи. Крехка и остра, плаха и директна, с оня бъбрив и заекващ език налюбовта. Език, който радостно съчинява."
Георги Господинов

Книги, подобни на "Дишащия хълм"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
В кръвта ми е

В кръвта ми е

Франческа Петрицо

19.99 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.

Други книги от Бети Файон

Коментари за "Дишащия хълм"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах