Абонамент за бюлетин
Стар Айланд
-5%

Стар Айланд

ISBN: 9786197115017
Издател: Екслибрис
Издадена: 2013
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.90 лв.
Цена: 14.16 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Стар Айланд е изкуствен остров край Маями Бийч, Флорида – място, обитавано от милионери и знаменитости. Тук са къщите на Пъф Деди, Глория Естефан, Рози О‘Донъл, Шакил О‘Нийл, Хулио Иглесиас, Мадона, Силвестър Сталоун и Елизабет Тейлър.

Запознайте се с двайсет и две годишната Чери Пай – поп звезда от четиринайсетгодишна – която се готви да се върне на сцената след поредната криза, причинена от наркотици и алкохол.

Сега пак се запознайте с Чери – този път в лицето на нейната тайна дубльорка Ан ДеЛусия. Ан влиза в ролята на Чери, когато певицата е прекалено „неразположена“ – с други думи, друсана и пияна – за да се покаже пред публика. Именно Ан, погрешно взета за Чери, е отвлечена от побъркан папарак. Укротителите на Чери (кошмарните й родители, продуцентът, хранещ престъпно влечение към малолетни, пиарките близначки, преживели безброй козметични операции, и бодигардът, чието любимо оръжие е моторна косачка) са изправени пред сериозен проблем.

Ситуацията се усложнява с появата на Скинк – ексцентричния бивш губернатор на Флорида, който живее като дивак сред блатните крокодили, но сега тръгва към Маями, за помогне на Ан...

Дали папаракът ще получи частна фотосесия с Чери Пай? Дали Чери ще изтрезнее навреме, за да овладее изкуството на синхронното пеене и да изпълни турнето си? Дали Скинк ще намери Ан ДеЛусия преди хората на Чери?

Ще има преследване, трупове, едни ще загубят, други ще спечелят и може би накрая доброто ще победи.

***

Карл Хайасън е роден и израства във Флорида, където все още живее с невероятно толерантното си семейство и своите без­брой лични демони.

Автор е на дванайсет романа, повечето бестселъри в Америк­а и по света. Книгите му са преведени на 34 езика – 33 повече, отколкото говори самият Хайасън. Все пак той има основания да вярва, че преводите са абсолютно верни на оригиналните произведения. Лондонският Обзървър го нарича „най-добрия сатиричен писател в Америка“, а Джанет Маслин от Ню Йорк Таймс го сравнява с Уди Алън и С.Дж. Пърлман. Хайасън препрочита тези две ревюта не по-малко от осем-девет пъти на ден.

Романът Стриптийз е филмиран през 1996 година с Деми Мур и Бърт Рейнълдс в главните роли. Книгите на Хайасън са толкова приятни, че когато читателят стигне до края, винаги му става мъчно. В случая на „Голото къпане“ съжалението, че книгата е свършила, е примесено и с недоумение, защото тя като че ли прекъсва по средата на финалната сцена, точно когато героят Чаз си има големи неприят­ности – но дали наистина ще умре? На въпроса дали не са изпуснати няколко страници оригиналният издател отговаря, че това е финалът, замислен от Хайасън.

Книги, подобни на "Стар Айланд"

Голото къпане
-5%

Голото къпане

Карл Хайасън

14.16 лв.
Лошата маймуна
-5%

Лошата маймуна

Карл Хайасън

14.16 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.

Други книги от Карл Хайасън

Коментари за "Стар Айланд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах